Minden ember [rövid] története

  • Main
  • Minden ember [rövid] története

Minden ember [rövid] története

Adam Rutherford
¿Qué tanto le ha gustado este libro?
¿De qué calidad es el archivo descargado?
Descargue el libro para evaluar su calidad
¿Cuál es la calidad de los archivos descargados?
Ez ​a történet rólunk szól. Arról, hogy kik vagyunk és honnan jöttünk. Mindannyiunk története teljesen egyedi, mint ahogy a valaha élt mintegy 100 milliárd ember a története is az. Egyedi, mégis közös, mert génjeinkben ott hordozzuk fajunk történetét - a születését és a halálét, a betegségekét, az éhínségekét, a vándorlásokét és sok-sok szexét.
Amióta a tudósok 2001-ben először olvasták el a teljes emberi genomot, nagyon sok mindent állítottak azzal kapcsolatban, és persze sok mindennek az ellenkezőjét is, sőt egy sor mítosz is született a témában. De ahogy Adam Rutherford elmagyarázza, a genomjainkat nem használati útmutatókként kellene olvasnunk, hanem epikus költeményekként. A DNS sokkal kevesebb dolgot határoz meg, mint azt eddig sejtették velünk - sokkal kevesebbet rólunk, egyénekről, viszont összehasonlíthatatlanul többet fajunk egészéről.
A genetika egyre terjeszkedő tájain tett utazása során Adam Rutherford megmutatja, mit árulnak el ma a génjeink a múltunkról. A neandervölgyiektől a gyilkosságokig, a vörös hajúaktól a rasszokig, halott királyoktól a pestisjárványokig, az evolúciótól az epigenetikáig - ez egy mítoszromboló és felvilágosító új portré arról, kik vagyunk, és hogyan lettünk.
Año:
2018
Editorial:
Akkord
Idioma:
hungarian
Páginas:
376
ISBN 10:
9632521072
ISBN 13:
9789632521077
Archivo:
MOBI , 802 KB
IPFS:
CID , CID Blake2b
hungarian, 2018
Leer en línea
Conversión a en curso
La conversión a ha fallado

Términos más frecuentes